Sajttal minden jobb!

Receptek, tesztek, érdekességek - nem csak sajtrajongóknak

Sajtos rakott krumpli friss salátával

Krémes, sajtos, tejfölös, kolbászos… a rakott krumpli gyerekkorunktól végigkíséri életünket. Bár az eredeti, klasszikus „magyar” recept tetején nincsen sajt, egyre többen vallják, hogy „sajttal minden jobb” így a tejföl tetejére egy vastag sajtréteget is rápirítanak.

Az alaprecept rétegezése nagyon egyszerű – krumpli, főtt tojás, kolbász, tejföl… ma viszont egy még krémesebb változatot fogunk elkészíteni. A rakott krumpli kritikus eleme a főtt tojás. Ha a szeletek megszáradnak sütés közben, könnyen egy rághatatlanul gumis végeredményre juthatunk. Mivel a gyerekek ezt nem szívesen eszik, a tojásfehérjét eltűntetjük, és segítségével egy igazán tartalmas szószt készítünk a rakott krumplinkba.

A második kritikus elem a füstölt kolbász minősége. Ne sajnáljuk a pénzt egy jó minőségű házikolbász beszerzésére, mert ég és föld a különbség a végeredményt tekintve.

Megéri kipróbálni!

 

Hozzávalók 4 személyre


  • 1,5 kg burgonya
  • 10 db tojás
  • 1 szál házi füstölt kolbász
  • 20 dkg reszelhető sajt (pl. trappista)
  • 60 dkg / vagy 1 vödör tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna

 

Elkészítés


1A tojás és a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd mindkettőt megtisztítjuk. A burgonyát karikára vágjuk, a tojást apró kockákra vágjuk, mivel a rejfölös szósz alkotóelemeként fogjuk felhasználni.


2A kolbászt felkarikázzuk, majd serpenyőben megpirítjuk. Mivel a rakott krumpli belsejében nem tudna megpirulni, ez nagyon sokat hozzátesz a kész ételünk ízéhez!


3Egy tálban összekeverjük a tejfölt az apróra vágott tojással. Sózzuk, borsozzuk.


4Egy tűzálló tálat, vagy tepsit veszünk elő. Az aljára teszünk egy réteg felkarikázott burgonyát, meglocsoljuk a tojásos tejföllel, majd megszórjuk kolbászkarikákkal. 1-2 kanál kolbászzsírral is meglocsolhatjuk. A fenti sorrendben rétegezzük a hozzávalóinkat, amíg el nem fogynak. A tetejére kerüljön tejfül, majd jó vastagon szórjuk meg a reszelt sajtunkkkal. A sajt tetejére – ha szeretjük – kakastaréj formában beirdalt szalonna szeleteket is tehetünk.


5180 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük a rakott krumplinkat. A végeredmény egy mennyei, krémes, szaftos finomság lesz. Jó étvágyat!

 

 

 20180218_142539.jpg

 

 

Mihez ettük?

 

A rakott krumplinkat Caciocavallo sajtos rukkola salátával kínáltuk. Készítsd el te is hozzá! A receptet itt találod!  

 

Kipróbáltad? Hozzászólnál?

 

Oszd meg velünk véleményed, vagy saját recepted Facebook oldalunkon! 

Instagramon is nézz be hozzánk, ott extra tartalmakkal várunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajttal-minden-jobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9914561316
Nincsenek hozzászólások.

Sajttal minden jobb!

Imádjuk a sajtot! Ha Neked is az a mottód, hogy "Sajttal minden jobb!" akkor köztünk a helyed! Szuper ételek, receptek, videók, érdekességek - csatlakozz!

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása